top of page

Danışmanlık Nedir?

Danışmanlık bir kişinin, takımın ya da kuruluşun olumlu yönde değişmesine, gelişmesine yardımcı olmaktır.

Kurumsal danışmanlık ise bir kurumdaki kaynakları planlama, organize etme, yönetme ve koordine etme işlerinde liderlere, yöneticilere ve ekiplere yardımcı olmaktır.

1

Kurumsal Eğitim Danışmanlığı

Kurumsal Eğitim Danışmanlığı

Kurumlarda
Mevcut durumun detaylı analizinden sonra kurumsal Vizyon ve Misyon un revizyonu kapsayan, kurumsal organizasyon şeması revizyonu ve görev tanımlarının netleştirilmesini içeren ve o kuruma özel yapılacak bir proje işbirliği ile güçlendirilen geniş bir çalışmayı içerir.

Verilen destekler

1) Öğretmen kadrosu seçim desteği

2) Öğretmenlere yapılandırmacı ve proje tabanlı eğitim yöntem ve teknikleri ile ilgili hizmet içi eğitimin verilmesi

3) Kurumsal Hedeflerin Netleştirilmesi

4) Etkin öğrenme merkezli öğretim metodu içerik ve eğitim desteği


Rehberlik Biriminin Yeniden İnşası ve Profesyonel Koçluk desteği 


a)Öğrenme problemleri ve çözüm teknikleri

b)Öğrenme Stilleri Analizi

c)Çalışma alışkanlıkları Analizi

d)Kariyer ve mesleki yönelim analizi

2

Kariyer Danışmanlığı

Kariyer Danışmanlığı
Hayatımız boyunca  verdiğimiz önemli kararlardan birisi de meslek seçimimizdir. Seçtiğimiz  meslek; o işte  başarılı olup olamayacağımız, iş bulup bulamayacağımız, yaşam standartlarımız, kimlerle iletişim halinde olacağımız gibi hayatımızın  birçok  alanında etkilidir. 
Kariyer danışmanlığının temel amacı danışanın kariyer gelişimi sürecini destekleme ve bu süreçte yaşadığı sorunlara çözüm aramaktır.

Kariyer danışmanları, bireylerin kendi yetenek ve kapasitesini yaşam boyu nasıl geliştirip nasıl değerlendireceklerine yardım üzerine odaklanırlar. Bu sayede bireylerin yaşam doyumlarını arttırmayı hedeflerler.

3

Tercih Danışmanlığı

Tercih Danışmanlığı
Üniversite ve lise tercih danışmanlığı, öğrencilere lise tercihi ile üniversite bölümü seçiminde puanları için en ideal, sosyal yaşamı kaliteli, eğitim sistemi iyi olan üniversite ve liseleri öneren süreçlerdir. Bu süreçleri yöneten kişilere tercih danışmanı denir. Tercih danışmanı aynı zamanda bir nevi kariyer danışmanıdır. Meslek seçimi ve bölüm seçimi konusunda kararsızlık yaşayan öğrenciler, birçok konuda bilgi ve alternatif sunan bu uzmanlar sayesinde doğru bölümü tercih edebilirler. Üniversiteler hakkında veri toplayıp, detaylı bir analiz yaparak öğrencilere puanlarına göre en ideal bölümleri önererek onu en doğru tercihe yönlendirir. Bu süreçlere sadece öğrenci katılabilir. Ayrıca öğrenci görüşmelere anne babasını da getirebilir.

WhatsApp Image 2022-10-31 at 21.59.36.jpeg

İşin içinde insan varsa, en yanlış yöntem, herkes için standart olandır.

bottom of page